(044) 233-22-13
(096) 233-22-13
(063) 233-22-13
(099) 233-22-13
0
Голубика Блюкроп (bluecrop)
watermark/golubika-blyukrop-bluecrop
62375472_images_8891275454

Лохина (голубика) Блюкроп (bluecrop)

3
65,00 грн.
від 5шт по грн. за од.
від 10шт по грн за од.
Один з найвідоміших і улюбленіших сортів голубики - основний сорт в нашому кліматі. Вважається еталоном для інших сортів. Кущ сильнорослий, заввишки 160-200 см

У нашому Київському розпліднику садових рослин Ви можете купити саджанці голубики сорту Блу Кроп з відкритою кореневою системою (ОКС) і закритою кореневою системою (ЗКС) в контейнері 0,9л.

Сорт Блюкроп отриманий в результаті схрещування сортів GM - 37 (Jersey x Pioneer) x CU - 5 (Stanley x June).Один з найвідоміших і улюбленіших сортів голубики - основний сорт в нашому кліматі. Вважається еталоном для інших сортів.

Кущ сильнорослий, прямостоячий, заввишки 160-200 см Найбільш поширений сорт високорослої голубики. Відрізняється високою продуктивністю (4-9 кг з дорослого куща) і хорошою адаптацією до грунтових умов, відносно добре витримує посуху. Погано росте на вологих ділянках, сприйнятливий до хвороб пагонів. Ягоди середньо-великого розміру (65 ягід/250 мл панетка), ясно-блакитного кольору з маленькою оцвітиною. Смак ягід посередній, часто терпкий. Один з найбільш морозостійких сортів (витримує пониження температури зимою до - 34°С), стійкий до весняних заморозків.

КОРИСТЬ ГОЛУБИКИ ДЛЯ ЗДОРОВ'Я.

Пектинові речовини голубики сприяють "оздоровленню" кишечника. Танін і інші дубильні речовини голубики сприяють нормалізації стільця при проносах. У Швеції, висушена голубика використовується для лікування дитячої діареї. Ця властивість відноситься до антоціанинам, природній речовині, знайденій в голубиці, яке, як вважають, вбиває бактерії, пов'язані з інфекцією. Лохина (голубика) служить підмогою при лікуванні анемії у дітей, вагітних і після гострої крововтрати.
Лохина (голубика) - хороший сечогінний засіб, оскільки в ній багато води (88,2 Залізо ягід засвоюється набагато краще, ніж в спеціальних препаратах. Лохина (голубика) так само містить дубильні речовини, арбутин, тритерпеноіди, стероїди.
Ягоди голубики мають протисклеротичну, протизапальну, протипухлинну, загальнозміцнюючу цукрознижувальну дію. Вони покращують пам'ять, підвищують концентрацію уваги. Голубику, крім того, використовують, як протицинговий засіб, загальнозміцнюючий і сприяючий обміну речовин.
ГОЛУБИКА ЯК АНТИОКСИДАНТ.

Лохина (голубика) містить антоціанини і феноли, які можуть також діяти як антиоксиданти. Антоціан - рослинний пігмент, або антиоксидантний завод. Та ж сама речовина, яка дає голубиці її колір (пігмент, що називається антоціан) робить цю ягоду одним з найкорисніших продуктів у боротьбі проти старіння.
Лохина (голубика) - джерело дієтичних волокон : 2.7г/100г. Зміст пектинів у голубики найвищий з усіх лісових ягідних рослин, що дозволяє рекомендувати її людям, працюючим в шкідливих умовах, оскільки пектинові речовини здатні зв'язувати і виводити з організму радіоактивні метали - стронцій і кобальт. Приймаючи в уваги свідоцтва зібрані за останні 20 років можна стверджувати про численні переваги дієт з високим вмістом рослинних волокон (клітковина). У день рекомендується включати в живлення дієту, 25г, що містить. дієтичного волокна.
ЗБЕРІГАННЯ ГОЛУБИКИ.
Ягоди голубики можна тримати в холодильнику в щільно закритій місткості при температурі від 0 до 4°С до 2 тижнів. Ягоди непогано переносять заморожування (- 15°З і нижче) і зберігаються впродовж року. Важливо щільно закривати ємності з ягодами для оберігання від сторонніх запахів.
СКЛАД ГОЛУБИКИ.

Ягоди голубики на 88% складаються з води, містять біля 8% цукру, 1% білків, 1,6% органічних кислот (бензойною, лимонною, яблучною, щавлевою, оцтовою), 1,2% клітчатки і 0,5% дубильних, фарбувальних і пектинових речовин (саме ці речовини виводять важкі радіоактивні елементи - стронцій і кобальт). Крім того, голубика містить каротин, провітамін А і аскорбінову кислоту, флавоноїди, усі вітаміни групи В, вітаміни До, Р і РР (що забезпечує еластичність капілярів шкіри і зменшує ризик варикозного розширення вен). У ягодах голубики є 6 незамінних амінокислот. Невеликий (в порівнянні з іншими ягодами) зміст заліза в голубиці компенсується майже повною його засвоюваністю.
У голубики корисні не лише ягоди. У листі містяться ті ж корисні речовини, але трохи в меншій кількості. З листя голубики роблять відвари, використовують в маринадах, як і листя смородини.
КОРИСТЬ ГОЛУБИКИ.

Ягоди голубики мають ряд унікальних властивостей : захищають від дії радіоактивного випромінювання, зміцнюють стінки кровоносних судин, підтримують здоров'я кишечника і підшлункової залози, уповільнюють старіння нервових клітин, а значить - головного мозку. Крім того, голубика має протицингову, жовчогінну, протисклеротичну, кардіотонічну, гіпотензивну і протизапальну дію. Ягоди голубики рекомендується вживати діабетикам, оскільки вони сприяють відновленню тканин, посилюють дію лікарських препаратів, що знижують рівень цукру в крові, і посилюють обмін речовин. Сухі ягоди голубики іноді заварюють, як протидизентерійний засіб (1 ложку ягід заварювати 15 хвилин в склянці окропу).

Саджанці ягідних кущів, Саджанці голубики канадської, Сорт голубики Блюкроп




А еще у нас есть ...

Компанія “Київський розплідник садових рослин”
м.Київ, Жуляни вул. Нова, 14
(044) 233-22-13
(063) 233-22-13 Lifecell
(099) 233-22-13 Vodafone
(096) 233-22-13 Kyivstar
Час роботи: Понеділок - Субота: з 9.30 до 18.00
Перерва: 14.00 - 15.00
Неділя: вихідний
Доставка: Нова пошта,
Самовивіз з Розплідника

Перед приїздом до нас
передзвоніть ОБОВ'ЯЗКОВО!

З повагою!
VitaliyВіталій HelenОлена


Договір оферти