Ксенія (Xenia) - це порівняно нова гібридна столова форма винограду, румунський столовий сорт винограду, отриманий селекціонерами Г. Городя та З. Люмінар від схрещування сортів Бікан х Мускат гамбурзький на станції виноградарства в Греаку, Джурджу.
Кетяги красиві, великі, масою 700-1000г, циліндроконічні, іноді безформні, подовжені, пухкі та середньо пухкі. М'якуш щільний, хрумкий. Смак гармонійний, десертний. Шкірка середньої товщини.
Кущі сильні та потужні, мають підвищену силу зростання.
Витримує зниження температури до -24 С. Відрізняється високою стійкістю до гнил, оїдіуму і мілдью. Оси не ушкоджують солодких ягід. Зібрані грона можна без побоювання піддавати транспортуванням. Має всі нахили до тривалого зберігання. Загалом сорт не вибагливий, тому Ви з легкістю зможете доглядати свої рослини, а натомість отримувати смачний, соковитий і красивий урожай винограду, який принесе Вам тільки користь.